In DIY

Achterspatbord op raceframe bevestigen

Geplaatst door: op 16 Jul 2013 | Geen reacties

Echte raceframes zijn niet gebouwd voor het bevestigen van spatborden, ze missen de oogjes bij de padden voor de montage van de spatbordstangen. Zitten er wel oogjes, dan heb jij geen echte racer, maar kun je wel een spatbord plaatsen. Bijvoorbeeld de mooie Curana CLite spatborden die ook op Titan zitten. Hier beschrijf ik hoe je het achterspatbord aan het ‘mannetje’ tussen de liggende achterbuizen bevestigt. Soms zit daar een gat in geboord voor de bevestigingsbout. Dan is het makkelijk.

mannetjeAls dat gat mist, is er onderstaande oplossing:

 

 

 

 

 

Wat je aan onderdelen nodig hebt:onderdelen

– Buisklem die om het mannetje past
– Stukje binnenband
– M5 boutje dat lang genoeg is om de afstand tussen de buisklem en het spatbord te overbruggen.
– 2 Ringetjes, 2 tandveerringetjes, 2 moertjes en 1 borgmoertje

 

 

Egereedschapn verder het volgende:
– Schaar, steeksleutel, inbussleutel, miniwasknijpers, schuurpapier en lijm

 

 

 

 

 

rubberKnip een strookje uit de binnenband, schuur het op, lijm het in de buisklem, houdt het met miniwasknijpers op z’n plaats en laat het goed drogen. Het rubber zorgt dat de klem stevig om het mannetje zit zonder de lak te beschadigen.

 

 

 

 

 

bevestiging_2 Nu komt de bevestiging zelf. Zet de moer eerst vast aan de kant van het spatbord. Op de foto zie je, aan de kant van het spatbord, v.r.n.l: boutje, ringetje, spatbord, ringetje, tandveerringetje en moertje.

 

 

 

 

 

bevestiging_1Steek de andere kant door de buisklem en pas de positie aan zodat het spatbord goed zit. Draai als laatste een borgmoer aan om het geheel vast te zetten. Aan de kant van het ‘mannetje’ zie je op de foto v.l.n.r: borgmoertje, buisklem, tandveerringetje en moertje.

(terug naar DIY pagina.)
klassieke racefiets retro oldskool bike wielrenner wielrenfiets design fiets fietswinkel vintage

Uw reactie